Редактор: e-mail: кадър:YouTube/ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ВАРНАНяма политическо съгласие за промяна на цената на

...
Редактор: e-mail: кадър:YouTube/ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ВАРНАНяма политическо съгласие за промяна на цената на
Коментари Харесай

Янко Станев: Няма политическо съгласие за промяна на цената на автобусния билет на Варна

Редактор: 

e-mail: 

кадър:YouTube/ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ВАРНА

Няма политическо единодушие за смяна на цената на автобусния билет. Това съобщи зам.-председателят на Общински съвет – Варна Янко Станев (СДС). Той особено съобщи, че не желае да употребява думите „ повишение “ и „ повишаване “.

Преди дни съветници оповестиха, че цената на билета за градския превоз във Варна би трябвало да е 1,70 лв.. Заедно с това стана ясно, че общинският транспортьор – монополист на всички линии в града, е натрупал (по думите на шефа му) 6-7 млн. лв. загуба, която се прибавя към загубите от минали години.

На сесията през днешния ден се състоя развълнуван спор сред ръководещите и опозицията във връзка с ръководството на „ Градски превоз “ във връзка корекцията, която общината прави в дотацията за компанията си, както и по въпроса за разпределяне на заем на сдружението в размер на 10 млн. лв.. Той е нужен с цел да се обезпечи всекидневната активност и с цел да не се постанова прекъсване на рейсове.

Съветниците от партия „ Възраждане “ обявиха, че загубите на „ Градски превоз “ могат да бъдат съществено понижени, в случай че компанията не купува гориво на цена, на която то се продава на колонката на бензиностанциите. Според тях това е въпрос на обикновени договаряния с доставчиците.

Стела Николова и Ивайло Митковски от Демократична България обърнаха внимание, че въпросът за задълбочаващата се финансова рецесия в „ Градски превоз “ въобще не е обсъждан от отрасловата комисия „ Транспорт “. Тя не е задавала от януари.

Председателят на транспортната комисия Венцислав Сивов (ВМРО) не даде тъкмо пояснение за какво тя не се е събирала. Той обаче съобщи, че е склонен, че действителната цена на билетчето е 1,70 лв.. Според него би трябвало да се направи по този начин, че варненци да пътуват с карти, които излизат на ниска цена, а скъпият билет да от 1,70 да е за туристите.

Съветниците от ГЕРБ не дадоха съответно мнение за цената на билета.

Дебатите на днешната сесия на Общински съвет - Варна онлайн можете да гледате тук:

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР